Mjørnaren – ferie i landelig idyll. Bryggerhus til leie

Tenk deg å våkne til lyden av fuglesang og en snekke som tøffer utover sjøen. Ta med deg kaffekoppen og sett deg på steintrappen og våkne rolig mens du skuer ut over enga og nedover mot sjøen. Har du lyst på et bad i sjøen, er det bare 200 meter å gå ned til en deilig usjenert badestrand. Ørreten er også bitevillig tidlig på morgenen. Så er du klar for å nyte resten av dagen i ditt eget tempo. 

 I enden av en skogsvei åpner landskapet seg og du ser sjøen ved enden av enga. Utsikten går ut over mot Karsløya og Hvaler. Slik til ligger husmannsplassen Mjørnaren og her kan du nyte noen rolige feridager. Huset har 2 rom og det er sengeplass til 4 personer. I tillegg hører det med et sjarmerende toalettrom.

Til din disposisjon i juni – juli og august, er også en jolle på 15 fot med påhenger, slik at du kan ta en tur over til Karlsøya for å kjøpe is eller en avis. Kanskje har du lyst til å prøve fiskelykken på makrell ute på flaket.

Liten hyggelig uteplass ved syrintreet med bord og stoler, samt en grill. 

Passer ypperlig for en familie på fire eller et voksent par som ønsker en rolig ferie i landlige omgivelser. Flotte muligheter for å kaste etter ørreten eller fiske krabbe fra brygga. Du velger:) 

Det går en liten sti ned de 150 meterene til stranden. Her har du 200 meter strandlinje å velge deg en plass på. Du kan velge mellom svaberg og sandstrand. Båten som hører med finner du også her på bryggen. 

2o min til Fredrikstad og Gamlebyen, med et godt utvalg av restauranter, butikker og en flott 18 og 9 hulls golfbane. Grensehandelen i Sveige med Nordbysenteret er ikke langt unna, kun 30 min med bil.  


Stue med 4 sengeplasser 

I stuen er det panel på veggene og laminat på gulvet. Fra vinduene ser du ut over på sjøen eller frukttrærne. 

To doble sovesofaer som du enkelt slår opp om kvelden

En gammel blå kommonde for oppvaring av tøy. Deilige myke puter og dyner ligger klare når dere kommer. Hvis dere ønsker det, så kan vi legge klart sengetøy og håndkllær. 


Nyt frokosten med sjøutsikt

Et stort kjøkken med sjøutsikt. God sitteplass for minst 6 personer rundt et trivelig bord med benk og to krakker. 

Kjøkkende inneholder en hybelkomfyr med to plater og stekeovn, micro ovn og kjøleskap med  fryser. Kaffetrakter, vannkoker, eggkoker og brødrister. Ellers så finner du et godt utvalg av kjøkkenservice og utstyr du trenger på kjøkkenet.


Sjarmerende bad i blått 

Baderommet er på 12 kvm og er nyoppusset med laminat gulv og malt panel på veggene. Miljøtoalett av god standard og den separerer vått og tørt, noe som gjør at det ikke oppstår latrinelukt. Her er det god oppbevaringsplass og mulighet til å henge fra seg tøy eller sette kofferter. Egen kiste for oppbevaring. Håndsåpe og toalettpapir finner du her når du kommer. Hvis dere ønsker det, så legger vi klare noen myke og gode håndklær mot en egen kostnad.

IMG_0395

Det tar max 2 min å gå ned til stranden eller brygga. Her kan du bade på sandstrand eller fra svaberg. Du velger – det er god plass og boltre seg på.


Litt Informasjon 

  • Oppvarming med strøm. 
  • Det er ikke innlagt vann, men vi sørger for at dere har friskt vann mens dere er her. 
  • Det er ikke tv, men i huset finner dere forskjellige brettspill, badmintonsett, fotball og crocket. Strandleker til barna er det også et lite utvalg av. Vi har samlet sammen noen gode tips til aktiviteter dere kan gjøre i nærområdet både for store og små. 
  • Båten er en 15” Silver Viking med en 4 hk påhenger. Bruker dere båten, er bensinkanne full når dere kommer, men dere må fylle den opp igjen før dere drar. Flytevester må brukes i båten og disse må dere ha med selv. 
  • Sengetøy og håndklær (1 stort, 1 lite og glasshåndkle) kan leies for kr 100, pr pers. 
  • I bryggerhuset vil du alltid finne krydder (salt, pepper, grillkrydder) og olje til steking. Håndsåpe, oppvasksåpe og toalettpapir.
  • Bryggerhuset ligger på et gårdstun med hovedhuset 25 meter unna. Det er en gruppe med syrintrær i mellom husene.
Gårdstunet med hovedhus og bryggerhus en tåkete februardag.

Priser

Leie for en uke: Mai kr 3ooo,- Juni kr 3500,- Juli kr 4000, August kr 3500,- September kr 3000,-. Prisen er inkl. rengjøring

Leie en helg i april, mai, juni, september (fredag-søndag) kr 1800,- inkl rengjøring.

Innsjekk kl 14, og utsjekk kl 10.

Ønsker du å leie på åremål – ta kontakt på mail benteheidi@icloud.com

Det betales et forskudd på leie på kr 2000,- ved bestilling . Resterende innbetales en uke før ankomst.

Røyking er ikke tillatt inne. Kjæledyr ved avtale.

Ønsker du å leie eller ønsker du mer informasjon? 

Ta kontakt på telefon 99025448 eller på mail: benteheidi@icloud.com 

Kart og kalender finner du nedenfor.

Hilsen familien Mjørnaren 


Hva kan man gjøre av aktiviteter i nærheten?

Gamle Fredrikstad Golfklubb – 26 min med bil, 9 og 18 hulls, minigolf, fotballgolf og trim/sykkel løpe på 6,8 km.

Badeland og Superband i Sarpborg – 30 min med bil. Badelandet består av mange forskjellige attraksjoner. Det er to forskjellige sklier, spacebowl, strømkanal, boblebad og en sopp, samt en vanngardin som er morsom for de små, men samtidig god for ømme skuldre. Superland har lekelabyrint, minigolf, ballbinge og klatrebane

Friluftsbadet – Kongsten ved Gamlebyen – 26 min med bil

Eventyrfabrikken (lekeland) i Sarpsborg – 30 min med bil

Klatring på grensen i Halden (høyde og klatrepark) Klatring på Grensen er en av Skandinavias største klatreparker. De har over 230 elementer i 16 spennende løyper, 5 ulike tarzan- hopp, mange zip- lines, låvesuget og låvehoppet. Du finner dem sentralt plassert kun få minutter fra E6 ved Svinesund.

Handle

Dagligvare Coop Prix i Torsnes sentrum – 17 min med bil. Det du trenger av dagligvare.

Amfi Borg Storsenter i Sarpsborg – 30 min med bil

Sarpsborg sentrum – 32 min med bil og Fredrikstad sentrum 28 min med bil

Nordby kjøpesenter i Sverige

Severdigheter

Gamlebyen i Fredrikstad – Gamlebyen i Fredrikstad er en av Norges mest populære attraksjoner, og er det stedet du virkelig MÅ besøke når du er i området. Gamlebyen er ikke bare godt bevart, den er også spill levende. Butikkene, galleriene og kafeene syder av liv, og gammel historie blir som ny når 1700-tallet møter nåtiden.

Borgarskyssel museum – Borgarsyssel Museum ble stiftet i 1921 og ligger ved ruinen etter Nikolas-kirken fra omkring 1115. Museet dokumenterer og formidler kulturhistorie fra hele Østfold fra middelalderen og fram til nå.

Det er mye å gjøre i Sarpsborg og Fredrikstad. I begge byen finner du kino, bowling, museumer, konserter og mange aktiviteter i løpet av sommeren. Sjekk ut Visit Østfold sin side for å se hva som skjer når du er her:)

Visit Sarpsborg   Visit Fredrikstad & Hvaler

Reklamer