Gave til verdens beste mamma

 

IMG_2128I dag har jeg blogget for The Paper Crafting. Søndag 11.februar er det både fastelaven og morsdag i Norge, og så kommer valentine bare tre dager etterpå den 14. Her er forslag på en gaveboks du kjapt lager til f.eks sjokolade og godteri og et litt spennende kort som matcher, som fungerer like godt til både morsdag og valentine. Det er kun å tilpasse ark og farger til anledningen:)

Det hyggelig å gi bort noe til sin kjære mor som er hjemmelaget – og i år er jeg alt ferdig. Min mor er svak for fargen lilla og mørk sjokolade, gjerne med litt mint. 🙂 Jeg er sikker på at denne gaven vil falle i smak.

IMG_2085

Boksene er gamle mais bokser hvor jeg har fjernet papiret og tatt de en runde i vaskemaskinen. Så har de fått et lage gesso både innvending og utenpå. Her kan du godt bruke en billig gesso, for dette er kun som en grunning for å få en lys bakgrunn til neste lag.

IMG_2087

Du kan bruke det du har av servietter hjemme, bare finn noen du liker:) Som decopage lim kan du bruke Mod Podge eller Decoupage lim mat. Jeg brukte begge, men det ble mest brukt av Mod Podgen fordi den hadde større åpning og lettere for å komme til med en stor pensel. Begge er matte, og når de har tørket – vannfaste.

Servietter består ofte av flere lag. Fjern alle slik at du står igjen kun med det som har mønsteret på seg. Påfør limet på boksen og sett på servitetten. Her må du jobbe deg litt fremover samtidig som du påfører lim på toppen av arket. Vær litt lett på hendene for servietten ryker fort. Når du er ferdig trenger det å stå å tørke en stund til det er helt tørt.

IMG_2095

Jeg laget mange forskjellige bokser når jeg først var i gang, og youghurt boksene har nå blitt litt mer dekorative å ha penner og utstyr i på hobbyrommet! Nå var det de lilla sommerfugl boksene jeg skulle pynte helt ferdig og bruke som en gaveboks til mamma.

IMG_2109

Jeg har derfor satt på litt blonder i toppen, lagt opera dropsene i cellofan, skiftet “magebånd” på sjokoladen slik at den også matcher og pyntet med lilla sløyfebånd. Nam, fikk lyst på sjokolade selv….

Så var det kortet. Her har jeg brukt ark fra den nye serien til Maja Desing – Celebration. Disse passet utrolig godt i fargenen. Kortet er  15×15 cm ferdig.

IMG_2104

Den brune klaffen har jeg laget ved å kutte bazzil i 15 høyde og 15,5 bredde, scoret i bredden på 15. Så har jeg funnet midten på den ene siden og markert den med en penn. På de to andre sidene så har jeg funnet et punkt som er 7 cm inn fra enden og marker. Så er disse kuttet etter målene for å få spissen. Flappen limes på bakerste ark når du har kortet i front mot deg, slik at det blir en klaff du må åpne for å få opp hele kortet.Her har du en liten skisse som viser hva jeg mener.

mal kortPå innsiden er det brukt de samme arkene og hjertene går igjen. Synes hjerte diesen og pynte borden fra Heartfelt Creations er veldig dekorativ og fin.

IMG_2114

Baksiden er litt enkelere, og her ser du også den skrå flappen som er limt på.

IMG_2120

Dette er min gave til mor i år, men dette settet kunne like gjerne vært en vertinnegave, bursdagsgave eller annet. Det kommer helt an på hvordan du pyntet og hva du fyller boksene med. Det å kunne gjenbruke hermetikk og andre bokser, er utrolig fint, for det er godt å kunne bruke ting en gang til og gi de litt lengre brukstid.

Håper du ble litt inspirert, og takk for følget gjennom en litt lang post. I dag er det tirsdag, så dette rekker du å ha ferdig i god tid til morsdag:) Klem Bente-Heidi

IMG_2124

Jeg deltar i følgende utfordringer:

Scrap from your heart – Utfordring #18 -Morsdag/Valentine, frist 27.02.18

Maja Design – moodboard jan-feb 2018. frist 27.02.18

MB-Jan-Feb-18

Reklamer

2 kommentarer om “Gave til verdens beste mamma

 1. Maya sier:

  Snakk om gjennomført og lekkert *sukk*
  Vakker gave, som mor helt sikkert kommer til å sette stor pris på!
  Takk for at du deltar hos Scrap from your heart ♥
  Go`klem fra Maya

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.