Lek med ink, vann og embossing

Enkle kort – det er kjekt å ha liggende. Men for en som liker å legge lag på lag, blonder, perler og mye pynt, blir det ikke noe som heter enkle kort. For å lage disse enkle kortene som er fantastisk å ha liggende, klare for å gies bort til små og store anledninger, trenger jeg å føle meg kreativ og leken. Da får jeg laget mange. Det er også en flott måte å teste nye teknikker på. Nå har jeg oppdaget watercolor smooshing – og da ble det to små enkle kort som jeg tidligere har vist hos The Paper Crafting.

IMG_0904

Her kommer en forklaring på fremgangsmåten:
Du trenger akvarellfarger eller distress ink. Jeg har brukt ink. Så trenger du et godt, tykt akvarellark og en bit stiv plast. Gjerne den som er bak stempler du har kjøpt.

IMG_0953

Stemple med den fargen du ønsker å starte med på plasten, og spray på litt vann. Ikke mye – bare sånn at blekket blir litt flytende.

Nå kan du gjøre det på to måter; enten så tar du akvarellarket over plastikken og beveger arket rundt – eller du kan gjøre som jeg gjorde, legg plastikken oppå arket og beveg plasten rundt. Da har du mest kontroll på hvor fargen havner fordi du hele tiden ser gjennom plastikken.

IMG_0956

Så er det bare å legge farger som man ønsker, og tørk gjerne litt opp imellom – spesielt hvis du er usikker på hvordan fargene blir når de blander seg. Det kan være lurt å teste fargene ut på et eget ark først. Jeg pleier å holde meg til varme eller kalde farger – da har jeg unngått å få “grumsefarger”:)

Embossingen kan også gjøres på to måter. På det lilla kortet har jeg stemplet og embosset det hvite hjertet før jeg påførte blekk, men på det grønne kortet har jeg stemplet og embosset teksten etter at fargen er tørket.

IMG_0845IMG_0905

Håper du fikk lyst til å prøve deg på watercolor smooshing. Søker du det opp på google finner du mange tutorials og tips/triks. Jeg synes i alle fall det var veldig gøy, og jeg fikk også brukt litt av mitt restepapir:)

Ha en fortsatt fin dag! Klem Bente-Heidi

IMG_0906

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.